Один із найбільших платників податків в Україні, компанія Cosmolot, стикається з безпідставним тиском з боку правоохоронних органів. Це ускладнює сплату податків.

За четвертий квартал 2023 року Cosmolot має сплатити понад 1 мільярд гривень податків до 11 березня. Компанія щодня сплачує по 100 млн грн, проте коштів недостатньо для повної виплати – не вистачає однієї гривні. Cosmolot міг би конвертувати валюту з арештованих рахунків, але банки відмовляються це робити через арешт.

Офіційна заява Cosmolot

“Правоохоронці намагаються зробити так, щоб Cosmolot не сплатив податки. Зараз всі претензії БЕБ та інших структур не мають жодного обґрунтування”, – йдеться в заяві компанії на офіційній сторінці у Facebook.

Ситуація з арештами рахунків розпочалася в січні 2024 року, коли БЕБ і Держфінмоніторинг заблокували частину коштів без пояснень. Cosmolot подав апеляційну скаргу на арешт рахунків 5 лютого. Згідно із законом, її мали розглянути впродовж 3 днів. Однак слухання призначили лише на 27 березня – через півтора місяця після подачі скарги.

“Дії силовиків блокують роботу української компанії та заважають державі отримати гроші у той час, коли РНБО рекомендувало правоохоронцям утриматись від таких кроків”, – наголошують у Космолоті.

Компанія прагне відновити нормальну роботу, аби мати змогу й надалі підтримувати економіку країни та сприяти розвитку галузі, яка торік забезпечила понад 10 мільярдів гривень надходжень до бюджету.

Про Cosmolot

Cosmolot є одним з лідерів легального гемблінгу та найвагоміших платників податків в Україні, забезпечуючи 25% надходжень від галузі до бюджету. У 2023 році надходження до державного бюджету склали 2,4 млрд грн. 

Попри війну, у 2023 році Cosmolot став однією з перших компаній, що залучила іноземні інвестиції. Проте наразі безпідставний тиск створює загрозу інвестиційному клімату. Нещодавно компанія також увійшла до рейтингу топових підприємств і найбільших за обігом бізнесів із бездоганною діловою репутацією за версією «Індексу Опендатабот». 

Також компанія регулярно допомагає ЗСУ, вже передала на фронт  50 БпЛА Punisher, штурмові гвинтівки Bren2, великокаліберні кулемети DShK machine gun та іншу техніку, а загальна допомога від компанії наразі сягає понад 130 млн грн.

Олена Билиця( Головна авторка та редакторка проєкта )

Автор та редактор з багаторічним досвідом роботи у гемблінг індустрії. Місія Олени це передавати гравцям власний досвід гри в онлайн казино та ділитись експертизою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *