26 березня у Києві відбулось відкриття центру соціально-психологічної підтримки «Простір життя. Life Space». Як писали ми вже раніше, це великий та позитивний крок у напрямку розвʼязання проблеми залежності від азартних ігор, а також розбудови системи соціальних послуг для людей з ігровою залежністю в Україні. 

Новий центр розташований за адресою вул. Назарівська, 11. Зателефонувати за консультацією можна за гарячою лінією: 0800 336 105, +38 (096) 361 88 48. Консультації анонімні та безкоштовні

“Простір життя” створено в рамках реалізації проєкту “Впровадження в Україні соціальних послуг для людей з ризиком ігрової залежності”, який розробляє ГО “Центр відповідальної гри” спільно з Міністерством соціальної політики України та Національною соціальною сервісною службою України.

Метою центру є надання комплексної допомоги (медична, психологічна, юридична)  людям з ризиком гральної залежності, їхнім сім’ям та близьким, а також реалізація наукових і освітніх проєктів у сфері профілактики лудоманії.

“Ми довго йшли до цієї мети і точно знаємо, що цей простір буде тим місцем, де багато людей знайдуть для себе розуміння, підтримку та допомогу”, – зазначили у “Просторі життя”.

На відкритті були присутні представники Мінсоцполітики, НСССУ, КРАІЛ, КМДА, КОДА, Інституту модернізації змісту освіти МОН та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Головна психологиня центру Тетяна Синіцька та фахівець у галузі залежної поведінки Костянтин Аймедов повідомили, що психологічна підтримка надаватиметься:

  • людям із ще несформованою залежністю;
  • тим, хто вже має виражену залежність;
  • їхнім родинам.

Психологи працюватимуть над своєчасною діагностикою, розробкою індивідуальних програм для формування мотивації до одужання та реінтеграції у суспільство.

Крім психологічної допомоги, у центрі можна отримати юридичні консультації щодо обмеження доступу до гральних закладів та внесення до Реєстру осіб з обмеженим доступом до гральних закладів, та первинну консультацію психіатра.

Представник КРАІЛ Юрій Юрчук відзначив важливість таких центрів для профілактики ігрової залежності та підвищення обізнаності населення, зазначивши: “Робота з надання соціально-психологічних послуг в спеціалізованих центрах є важливим елементом запобігання ігрової залежності”.

Відкриття “Простору життя” стало можливим завдяки підтримці соціально-відповідального бізнесу. Компанія VBET виступила меценатом відкриття, а FAVBET є меценатом проєкту з впровадження соціальних послуг для людей з ризиком ігрової залежності. 

“Поєднання зусиль держави, громадського сектору та бізнесу є запорукою успіху на шляху побудови в Україні ефективної системи запобігання ігрової залежності”, – наголосили представники компаній та організацій.

Якщо ви або ваші близькі потребуєте допомоги, звертайтеся до “Простору життя”!

Олена Билиця( Головна авторка та редакторка проєкта )

Автор та редактор з багаторічним досвідом роботи у гемблінг індустрії. Місія Олени це передавати гравцям власний досвід гри в онлайн казино та ділитись експертизою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *