Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) оштрафувала ТОВ “Спортивний клуб “Полтава” на 2,4 млн грн за порушення вимог законодавства про рекламу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні КРАІЛ 16 травня 2024 року.

Спортивний клуб “Полтава” розповсюджував рекламу, в якій було вміщено зображення об’єкта права інтелектуальної власності, під яким провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор. Ця реклама транслювалася на відеоекрані на фасаді будинку у Києві по вулиці Хрещатик, 7/11, що суперечило вимогам Закону України “Про рекламу”.

КРАІЛ наклала на клуб фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 2,4 млн грн. Клубу також було наказано припинити розповсюдження незаконної реклами та повідомити КРАІЛ про виконання цього рішення протягом 30 днів.

Рішення КРАІЛ про штраф для СК Полтава
Рішення

Питання дотримання законодавства щодо реклами є принциповим для забезпечення захисту прав споживачів та створення сприятливого середовища для ведення бізнесу.

У “Спортивному клубі “Полтава” заявили, що не розуміють претензій азартної комісії до їхньої реклами, і пообіцяли оскаржити великий штраф у суді. Рішення КРАІЛ може завдати серйозного удару по бюджету клубу з Полтави.

“Спортивний клуб “Полтава” – професіональна футбольна команда, заснована у 2011 році. Нині виступає у Першій лізі чемпіонату України. 

Нагадаємо, раніше КРАІЛ оштрафували на суму 4,8 млн грн АТ “Телерадіокомпанія Люкс” та на 2.4 млн гривень кожна компанії First та ТОВ “Чернівецький промінь” за порушення Закону України “Про рекламу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Популярні казино
Cosmobet: Бонус – 150% за депозит від 100 грн
Вітальний бонус 100 грн

Вітальний бонус до 200 000₴ + 300 FS