У Верховній Раді було схвалено в першому читанні законопроєкт №9256-д, який передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) та посилення контролю за гральним бізнесом в Україні. Проте, це лише перше читання, і до остаточного ухвалення законопроєкту можливі правки та доопрацювання.  

Окрім ліквідації КРАІЛ, законопроєкт містить низку важливих нововведень:

  • Обмеження реклами азартних ігор, включаючи заборону спекуляцій на темі війни та волонтерства, а також заборону спонсорства. 
  • Визначення додаткових інструментів для обмеження доступу до гральних закладів та участі в азартних іграх для вразливих категорій населення на період воєнного стану.
  • Вдосконалення інструментів контролю за гральним бізнесом, таких як контрольні закупівлі та моніторинг інтернету.  
  • Встановлення додаткових критеріїв для анулювання ліцензій, вдосконалення вимог до ділової репутації посадових осіб організаторів азартних ігор та встановлення вимог до постачальників послуг у сфері азартних ігор.
Cхвалено в першому читанні законопроєкт №9256-д

Народний депутат Ярослав Железняк наголосив, що ефективність цих змін залежатиме від одночасної боротьби з тіньовим ринком азартних ігор. Він зазначив, що будуть запроваджені норми для обмеження фінансових шлюзів, через які тіньовий бізнес може функціонувати.

Прийняття за основу цього законопроєкту прокоментував віцепрем’єр-міністр,  Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. “Це правильне рішення й важливий антикорупційний законопроєкт. Він пропонує реорганізувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) і прибрати з процесу видачі ліцензій людський чинник – усе буде автоматично й за чіткими критеріями”, – написав очільник Мінцифри.

Нагадаємо, що з 20 квітня набрав чинності указ Президента про впровадження рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор онлайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Популярні казино
Cosmobet: Бонус – 150% за депозит від 100 грн
Вітальний бонус 100 грн

Вітальний бонус до 200 000₴ + 300 FS