Порядок функціонування Державної системи онлайн-моніторингу (ДСОМ) набрав чинності ще 20 лютого, проте ця важлива система для контролю та регулювання гральної діяльності в Україні досі не запрацювала. 

Основна мета ДСОМ полягає в забезпеченні ефективного цілодобового контролю за фінансовими потоками в галузі гральних операцій у режимі реального часу. Її функціонування має зробити легальний гральний бізнес більш прозорим, відповідальним та витіснити тіньовий сегмент.

У березні голова КРАІЛ Іван Рудий зазначав, що запуск ДСОМ блокується через бюрократичні неузгодженості при розробці технічних вимог до її функціонування.

Пізніше було схвалено законопроєкт №9256-д, який передбачає ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом в Україні. Однак, навіть за умови ліквідації КРАІЛ, запуск ДСОМ досі залишається проблемою.

Ще під час обговорення законопроєкту народний депутат Ярослав Железняк наголошував, що відсутність ДСОМ створює технічні проблеми для регулювання гральної діяльності та призводить до втрати податкових надходжень.

Виділення коштів ДСОМ

27 травня Ярослав Железняк отримав відповідь від Уряду, в якій зазначалося, що відсутність фінансування не дозволила запустити ДСОМ, як того вимагало рішення РНБО та Кабінету Міністрів.

Отже, попри офіційне затвердження та набрання чинності нормативних актів, запуск Державної системи онлайн-моніторингу, покликаної забезпечити ефективний контроль гральної діяльності, досі відкладається через бюрократичні та фінансові перешкоди. Через це держава недоотримує значні податкові надходження від гральної індустрії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Популярні казино
Cosmobet: Бонус – 150% за депозит від 100 грн
Вітальний бонус 100 грн

Вітальний бонус до 200 000₴ + 300 FS