На черговому засіданні КРАІЛ, яке відбулося 4 червня, було прийнято рішення про застосування фінансових санкцій до двох суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства про рекламу та зупинення розповсюдження реклами.

Штраф за порушення реклами

Перша компанія, ТОВ “Телерадіокомпанія “Медіа Маркет”, була оштрафована на суму 2,4 млн грн, причини штрафу не уточнюються.

Друга компанія, ТОВ “Ігніс Груп”, отримала такий самий штраф у розмірі 2,4 млн грн. Це покарання було застосовано через розповсюдження реклами із зображенням об’єкта права інтелектуальної власності на відеоекрані на фасаді будинку за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 7/11, що порушує вимоги закону “Про рекламу”.

Крім сплати штрафів, обидві компанії зобов’язані зупинити розповсюдження реклами та повідомити КРАІЛ про добровільне виконання рішення або його оскарження. У разі невиконання вимог, КРАІЛ може застосувати додаткові санкції.

Раніше, на засіданні 16 травня 2024 року, КРАІЛ оштрафувала ТОВ “Спортивний клуб “Полтава” на 2,4 млн грн за аналогічне порушення вимог законодавства про рекламу. Спортивний клуб також розповсюджував рекламу із зображенням об’єкта інтелектуальної власності, пов’язаного з азартними іграми, на відеоекрані на Хрещатику, 7/11, що суперечило Закону “Про рекламу”.

Таким чином, КРАІЛ активно контролює дотримання вимог законодавства про рекламу та вживає заходів для усунення порушень, що сприяє захисту прав споживачів і забезпеченню прозорості ринку азартних ігор та лотерей в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Популярні казино
Cosmobet: Бонус – 150% за депозит від 100 грн
Вітальний бонус 100 грн

Вітальний бонус до 200 000₴ + 300 FS